Skaffa en flower tattoo

En av de vanligaste tatueringarna är flower tattoo, det vill säga blommor och blommönster. Dessa kan varieras i oändlighet från en liten enkel blomma eller ett enkelt band, till större mönster och kombinationer. Det finns alltid något som passar dig och dina önskemål.

Flower tattoo bakgrund

Blommor som tatuering har funnits långt tillbaka i tiden och över hela världen. Blommans symboler har stor betydelse i olika kulturer så valet av en flower tattoo säger mycket om vem du är och vad du vill kommunicera till omgivningen. Funderar du på en förändring så kan en Revolutionerande flower tattoo vara det som känns rätt för dig.

Rosen är en av de vanliga blommorna och har många olika betydelser. Allmänt är rosen en symbol för lycka och fullständighet, samtidigt som de olika färgerna på rosen står för vissa egenskaper. En röd ros står för kärlek, en rosa kan betyda respekt, skörhet, omhändertagande. Den gula rosen symboliserar lycka och glädje.

Lotusblomman står för visdom och andlighet och är vanligt förekommande inom hinduismen och buddismen. En röd vallmo står idag för fred och kommer ursprungligen från grekisk mytologi.

Mönster och tekniker

Inför att skaffa en tatuering är det en bra idé att söka på olika ställen för att hitta den person som har den stil som passar dig. Tatueringar är konst och olika tatuerare har lite olika stil och uttryck. Flower tattoo kan utföras i enbart svart, eller i alla tänkbara färger och skiftningar. Du kan även testa en hennatatuering som inte är permanent där färgen kommer från hennabusken. Det är en speciell stil och förekommer i många kulturer vid festliga tillfällen som bröllop och fester.

Det viktigaste att tänka på när du vill göra en flower tattoo är att fundera igenom vad som passar dig och din personlighet, söka på olika blommor och vad de symboliserar. Du kan även leta efter en tatuerare som du gillar och fråga den personen om tips och hjälp så att ni tillsammans kommer fram till det bästa för dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *